Aanbod
Wij bieden voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (VMBO) aan voor de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg. Leerlingen met externaliserende problematiek kunnen wij een dekkend aanbod bieden. Ons aanbod is om die reden uitgewerkt in drie verschillende leerroutes. Ons onderwijs is diplomagericht. Wij bieden bij ons op school het profiel Economie en Ondernemen aan. Binnen de eerste route kunnen onze leerlingen een regulier diploma, of een diploma middels het staatsexamen halen. Voor het regulier diploma werken wij samen met VSO Daaf Geluk. Naast ons diplomagerichte onderwijs, bieden wij ook de leerroute praktijkleren, dit is de tweede leerroute. Leerlingen lopen dan in de bovenbouw drie dagen per week stage en gaan twee dagen per week naar school. Deze leerlingen kunnen middels het staatsexamen vijf certificaten halen. Voor leerlingen die (tijdelijk) niet in staat zijn het reguliere vso-aanbod van de Prof. dr. Gunningschool te volgen, bieden wij twee maatwerkvoorzieningen. De DSK (doorstroomklas) en de Stroomklas. Deze maatwerkvoorzieningen vormen de derde leerroute.
Onderbouw
De onderbouw bestaat uit leerjaar 1 en 2. Leerlingen volgen hier de lessen in de leerweg vmbo basisberoepsgericht (BK) of de vmbo kaderberoepsgerichte gemengde/theoretische leerweg (KGT).
Zowel in leerjaar 1 als 2 werken wij met verschillende vakoverstijgende projecten. Dit heeft als doel onze leerlingen op een andere manier te betrekken bij het leren en hen meer zelfstandig te laten werken. Tijdens het tweede leerjaar volgen de leerlingen lessen Praktische Profiel Oriëntatie (PPO). De leerlingen maken daarin kennis met de profielen: Bouwen, Wonen en Interieur – Zorg en Welzijn – Horeca, Bakkerij en Recreatie – Groen.
Bovenbouw
Onze bovenbouw bestaat uit leerjaar 3 en 4. Leerlingen volgen hier de vmbo basisberoepsgerichte leerweg, vmbo kaderberoepsgerichte gerichte leerweg of de vmbo theoretische leerweg (MAVO). Deze leerwegen leiden op voor het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Daarnaast bieden wij de leerweg praktijkleren aan voor leerlingen waarbij dit beter aansluit.
VMBO basis- en kaderberoepsgerichte leerweg
In deze leerweg leiden we leerlingen op naar een diploma binnen het profiel economie en ondernemen. De leerlingen doen staatsexamen in de vakken Nederlands, Engels, Wiskunde, Economie en Maatschappijleer. Daarnaast volgen zij het programma van toetsing en afsluiting (PTA) en doen zij het Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen (CSPE) in de profielvakken Administratie, Commercieel, Secretarieel en Logistiek. Het schoolexamen binnen dit profiel sluiten zij af in de keuzevakken Sport en Bewegen, Voeding en Bewegen, Ondernemen en Webshop. We werken hiervoor samen met VSO Daaf Geluk.
Naast de theorie is er binnen deze vakken ruimte voor praktische invulling zoals bijvoorbeeld het geven van een gymles aan medeleerlingen, het maken van een eigen webshop, het schrijven van een ondernemingsplan en tijdens de verkoopweek een product verkopen in school.
VMBO theoretische leerweg
Binnen deze leerweg leiden we leerlingen op naar een mavodiploma. Leerlingen kunnen regulier examen doen als zij het volledige programma van toetsing en afsluiting (PTA) vanaf klas 3 hebben voltooid. Hiervoor werken we samen met VSO Daaf Geluk. Leerlingen waarvoor dit niet haalbaar is kunnen middels het staatsexamen het diploma behalen. De vakken waarin examen wordt gedaan zijn: Nederlands, Engels, Wiskunde, Economie, Geschiedenis, Biologie en Maatschappijleer (en profielwerkstuk).
Praktijkleren
De leerweg praktijkleren is bedoeld voor leerlingen waarvoor vijf dagen klassikaal les in school minder passend is. Leerlingen binnen deze leerweg volgen twee dagen les op school en lopen drie dagen in de week stage. In de derde klas oriënteren zij zich op wat zij leuk en interessant vinden, ontdekken zij hun competenties en doen ze de eerste werknemersvaardigheden op. In de vierde klas kan gerichter gekeken worden naar aansluiting bij een vervolgopleiding. Daarnaast kunnen leerlingen middels staatsexamen certificaten behalen voor Nederlands, Engels, Wiskunde, Economie en Maatschappijleer.
Het perspectief voor deze leerlingen is doorstroom naar het mbo. Zij worden aangemeld bij de entreeopleiding (MY Talent) en van daaruit wordt samen met school gekeken of doorstroom naar mbo 2 tot de mogelijkheden behoort.