Verzuim

Te laat komen

Komt uw kind te laat op school, dan meldt het zich bij de leerling coördinator voor een ‘bijna op tijd-briefje’. Is de reden van te laat komen geoorloofd, dan dient u als ouder/verzorger dit vooraf schriftelijk of telefonisch door te geven aan de administratie. Ook dan is er een ‘bijna op tijd-briefje’ nodig om toegelaten te worden tot de lessen. Ongeoorloofd te laat? Dan moet de gemiste tijd ingehaald worden. De mentor plant de leerling in op het inhaalduur, na de lessen. De school kan u als ouder/verzorger vervolgens uitnodigen voor een gesprek over het verzuim. Het doel is dan een oplossing te vinden die een deelname aan de lessen van uw kind waarborgt. Veelvuldig te laat komen meldt de school aan leerplicht.

Ziekmelding

Is uw kind ziek of is onverwacht bezoek aan een huisarts, tandarts en dergelijke nodig? Dan meldt u dit vóór aanvang van de lessen telefonisch aan de administratie. U kunt de administratie telefonisch bereiken tussen 8.00 uur en 9.00 uur ’s ochtends. Mocht u alleen eerder in de gelegenheid zijn om te bellen, dan kunt u het antwoordapparaat inspreken. Is uw kind langer ziek dan een dag, dan moet u dit dagelijks melden aan onze administratie. Niet gemeld betekent voor ons ongeoorloofd afwezig en wordt geregistreerd als schoolverzuim.

Ziek worden tijdens de lessen

Wordt uw kind ziek tijdens de les, dan meldt hij/zij dit in eerste instantie aan de lesgevende docent. Daarna meldt uw kind zich bij de leerling coördinator. Deze zal dan contact opnemen met de ouder(s)/verzorger(s). Bij langdurige ziekte of veel ziekteverzuim doen wij een melding bij de schoolarts.

Afwezigheid van de leerling

Onze medewerkers noteren afwezigen en (te) laatkomers in Magister. Is er geen bericht en/of verlofaanvraag bij de administratie bekend, dan nemen we telefonisch contact met u als ouder/ verzorger op of versturen wij een sms. De afwezigheid noteren wij als ongeoorloofd verzuim.

Deelname praktijkvakken

Wanneer uw kind, door welke omstandigheden dan ook, niet in staat is om de praktijkvakken te volgen, dan dient u dit als ouder/verzorger vóór aanvang van de lesdag schriftelijk te melden. Uw kind meldt zich met uw briefje bij de praktijkdocent en blijft daarna – in principe – op school en in de les. Zijn er medische of andere dwingende redenen die het gedurende langere tijd niet mogelijk maken deel te namen aan de praktijklessen, dan kunt u als ouder/verzorger een verzoek om vrijstelling richten aan de schoolleiding (bij voorkeur met een verklaring van de behandelende arts).

Voor meer informatie zie ons Verzuimprotocol bij downloads.

Verlof

Extra verlofdagen

Ouders van schoolgaande kinderen zijn verplicht zich te houden aan de vakantieperioden die de school heeft vastgesteld. Dit heeft te maken met de leerplichtwet.

Deze wet kent echter de volgende uitzondering. Volgens de leerplichtwet kunnen kinderen eenmalig maximaal tien schooldagen vrij krijgen als het door het beroep van één van de ouders niet mogelijk is dat zij tijdens de schoolvakanties met vakantie gaan. Deze tien dagen kunnen niet vallen in de eerste twee weken voor of na de zomervakantie.

Een schriftelijk verzoek met daarbij een werkgeversverklaring moet 8 weken voor het extra verlof worden ingediend bij de directie.