Duurzame & Gezonde School

Op de Gunningschool hechten we waarde aan duurzaamheid en zetten we ons actief in om een gezonde school te zijn voor zowel onze leerlingen als het personeel bij ons werkzaam is.

Duurzame school

Op het dak van ons schoolgebouw hebben we 220 zonnepanelen geïnstalleerd om schone energie op te wekken. We scheiden onze afval en voeren afgeschreven (school)materialen op verantwoordelijke wijze af. Daarbij ruimen wij zwerfaval rondom de school op, zodat leerlingen, personeel en buurtgenoten in een schone omgeving kunnen verkeren.

Gezonde school

Wij zijn een rookvrije school en leerlingen mogen tijdens lesdagen niet van het schoolplein. Hiermee voorkomen we niet alleen dat ze buiten het hek kunnen gaan roken, maar ook willen we zo voorkomen dat leerlingen ongezonde producten gaan kopen bij omliggende winkels.

Ieder jaar brengen wij het aanbod en de uitstraling van de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomsten aan de directie. Sinds 2018 hebben wij op de gunning een gezonde schoolkantine volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum. In 2019 hebben we onze kantinekeuken verbouwd, zodat het aan alle professionele eisen voldoen en we het assortiment op een mooie manier kunnen presenteren. Het aanbod in de schoolkantine bestaat voor 80% uit betere keuzes en voor 20% uit uitzonderingen.

Tijdens verschillende lessen besteden we aandacht aan het belang van gezonde leefstijl en voeding en ook leggen we de nadruk op voldoende beweging. Zo hebben we een beweegvriendelijk schoolplein, waar elke dag leerlingen kunnen voetballen. Ook worden regelmatig sportactiviteiten georganiseerd.

Op de prof. Dr. Gunningschool is staan we niet toe dat er energiedrankjes worden gedronken, maar leerlingen en personeel gestimuleerd om water te drinken. Er is een watertappunt in de gang en in de aula zijn er de hele dag waterkannen aanwezig waar leerlingen en personeel gratis water kunnen pakken.