Nieuws & foto’s

Laatste nieuws van Gunningschool VSO

Het schooljaar zit er op. Wij wensen alle leerlingen en ook alle medewerkers een heerlijke en fijne vakantie. Geniet ervan en kom veilig thuis. We kijken er naar uit om jullie volgend schooljaar weer in onze school te mogen ontvangen. En wensen alle leerlingen die onze school gaan verlaten (nog gefeliciteerd met jullie diploma!) een succesvolle nieuwe stap - maak er wat moois van. Alles sal regt kom. ... Lees meerMinder

Het schooljaar zit er op. Wij wensen alle leerlingen en ook alle medewerkers een heerlijke en fijne vakantie. Geniet ervan en kom veilig thuis. We kijken er naar uit om jullie volgend schooljaar weer in onze school te mogen ontvangen. En wensen alle leerlingen die onze school gaan verlaten (nog gefeliciteerd met jullie diploma!) een succesvolle nieuwe stap - maak er wat moois van. Alles sal regt kom.

Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan onze maatschappij. Zo ook bij ons op school. Wekelijks - elke dinsdag - komt Johan bij ons langs en neemt het ‘groen’ voor zijn rekening. Vandaag is hij bezig met het snoeien van de heg. Dit is altijd een pittige klus, maar met dit weer extra zwaar. Naast het snoeien van de heg en het maaien van het gras, zorgt Johan er ook voor dat het schoolplein en alles rondom het gebouw, er altijd tiptop uit. Wij zijn als school dan ook erg dankbaar voor al het werk dat Johan voor ons doet en waarderen zijn aanwezig, en betrokkenheid, enorm. Dus Johan bedankt, voor je groen vingers en je hart van goud. ... Lees meerMinder

Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan onze maatschappij. Zo ook bij ons op school. Wekelijks - elke dinsdag - komt Johan bij ons langs en neemt het ‘groen’ voor zijn rekening. Vandaag is hij bezig met het snoeien van de heg. Dit is altijd een pittige klus, maar met dit weer extra zwaar. Naast het snoeien van de heg en het maaien van het gras, zorgt Johan er ook voor dat het schoolplein en alles rondom het gebouw, er altijd tiptop uit. Wij zijn als school dan ook erg dankbaar voor al het werk dat Johan voor ons doet en waarderen zijn aanwezig, en betrokkenheid, enorm. Dus Johan bedankt, voor je groen vingers en je hart van goud.Image attachment

Meneer Quinti en mevrouw van Dort hebben onze school vertegenwoordigd in Portugal tijdens een internationale bijeenkomst over PBS*.

Meneer Quinti doet hier zijn verslag:
Vroeg opstaan is niets voor mij en zeker niet om drie uur in de ochtend. Op woensdag 23 mei deed ik dat toch, want ik mocht samen met mevr. van Dort naar Porto vliegen om onze school in het BASE-project te vertegenwoordigen. Scholen uit Italië, Roemenië, Portugal en Turkije doen mee aan dit project en staan aan het begin van het PBS-proces*.

De missie was duidelijk, wij werden als ervaringsdeskundigen ingezet als vraagbaak over PBS. Nadat we woensdag Porto verkend hadden en op donderdag onze school en onszelf in het middagprogramma geïntroduceerd hadden, moesten we op vrijdag echt aan de slag, althans de deelnemers.

Mevr. van Dort en ik gaven een PBS-workshop en de verschillende groepen gingen aan het werk. In verschillende talen werd links en rechts nagedacht over het beloningssysteem en over reactieprocedures (hoe zeg je switchformulier in het Turks?). Het viel ons op dat er door de groepen verschillend over deze onderwerpen werd nagedacht.

Zaterdag, de dag van vertrek was een zonovergoten dag, perfect dus om de stad Porto weer eens in te gaan. De Dom Luis I brug is een stalen wonder en voor iemand (als ik) met hoogtevrees eng om over heen te lopen. ’s Avonds lieten we de stad aan de Douro achter ons en vlogen in het donker terug naar Amsterdam.

Adeus, Dhr. Quinti

* Op de Gunningschool werken we met PBS. Positive Behavior Support (PBS) is een doelmatige, schoolbrede aanpak die zich richt op het versterken van gewenst gedrag en op het voorkomen van probleemgedrag. Het doel is het creëren van een positieve, sociale omgeving, die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt.

De dagelijkse veiligheid en het toezicht is in handen van alle collega’s en specifiek de mentor, de leerlingcoördinator en de conciërge. Er is ook een gedragsteam in de school die toezicht houdt op alle zaken rondom PBS.
... Lees meerMinder

De Centraal schriftelijke examens zijn achter de rug. Ondanks wat technische problemen (met een laptop) bij de start kunnen we terugkijken op twee soepel verlopen weken die perfect zijn georganiseerd door Marloes Groen. Er zijn nu alleen nog twee leerlingen die hun rekentoets mogen herkansen op dinsdag 5 juni. De BL leerlingen hebben 4-5-6 juni nog hun IVIO-examens. In de laatste lesweek op woensdag 18 juli, dinsdag 19 juli en vrijdag 20 juli zijn de mondelinge examens ... Lees meerMinder

De Centraal schriftelijke examens zijn achter de rug. Ondanks wat technische problemen (met een laptop) bij de start kunnen we terugkijken op twee soepel verlopen weken die perfect zijn georganiseerd door Marloes Groen.  Er zijn nu alleen nog twee leerlingen die hun rekentoets mogen herkansen op dinsdag 5 juni. De BL leerlingen hebben 4-5-6 juni nog hun IVIO-examens. In de laatste lesweek op woensdag 18 juli, dinsdag 19 juli en vrijdag 20 juli zijn de mondelinge examens

 

Reageer via Facebook

Woensdag 18 juli dinsdag 19 juli en vrijdag 20 juli???? Succes hè nog ff in de warmte hihi!😂😙

Alles staat klaar voor het examen. Een aantal leerlingen van het vierde leerjaar (BLA-groep)hebben de mogelijkheid om voor een aantal vakken mee te doen aan de staatsexamens. Deze examens worden digitaal afgenomen in het directiekantoor.

De derdejaars leerlingen van de BL gaan zich in de laatste week voor de meivakantie richten op de CITO toetsen. Deze worden afgenomen in het BLB lokaal. Leerlingen maken dagelijks drie taken. Heel spannend allemaal.

We wensen al deze leerlingen veel succes
... Lees meerMinder

Alles staat klaar voor het examen. Een aantal leerlingen van het vierde leerjaar (BLA-groep)hebben de mogelijkheid om voor een aantal vakken mee te doen aan de staatsexamens. Deze examens worden digitaal afgenomen in het directiekantoor. 

De derdejaars leerlingen van de BL gaan zich in de laatste week voor de meivakantie richten op de CITO toetsen. Deze worden afgenomen in het BLB lokaal. Leerlingen maken dagelijks drie taken. Heel spannend allemaal.

We wensen al deze leerlingen veel succes

 

Reageer via Facebook

Voor mij allemaal onbekenden ik heb er 40jaar gewerkt

Load more

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!