De Prof. Dr. Gunningschool krijgt met ingang van 10 juni Arjan van Waveren als interim-directeur voor de dagelijkse leiding. Huidig directeur Kim Weidemann heeft de school een nieuwe richting gegeven en kan zich nu weer volledig richten op vso Daaf Geluk. De tijd is rijp voor deze wisseling: met de nieuwe strategische koers is het aantal leerlingen op de Prof. Dr. Gunningschool behoorlijk gegroeid en sluit het onderwijsaanbod beter aan bij de behoeften van de leerlingen. 

 De afgelopen twee jaar had Kim Weidemann een dubbele functie: ze was directeur van zowel de Prof. Dr. Gunningschool als van de vso Daaf Geluk. Samen met het team van de Prof. Dr. Gunningschool heeft ze zich met toewijding ingezet voor het verbeteren van de onderwijskwaliteit en het beter aansluiten bij de behoeften van de leerlingen. Zo is de school gestart met een stageklas en kunnen leerlingen vanaf volgend schooljaar het certificaat praktijkleren behalen. Een nieuwe maatwerkvoorziening zorgt voor nog meer kansen voor leerlingen. Ook is het schoolaanbod verrijkt met diverse sportactiviteiten en activiteiten rond burgerschap en is er een samenwerking met jeugdzorg opgezet.  

 Nauw betrokken 

De Prof. Dr. Gunningschool wil deze vooruitgang graag verder doorzetten. Arjan van Waveren is als interim-directeur voor twee jaar aangesteld om dit te realiseren. Arjan is jarenlang rector van Het Schoter en directeur van De Hartenlust geweest en was afgelopen jaar al nauw betrokken bij de Prof. Dr. Gunningschool. Samen met de teamleiders zal hij de dagelijkse leiding van de school verzorgen. Arjan: “Het afgelopen jaar heb ik de teamleiders gecoacht en heb ik gewerkt aan een goed formatiebeleid. We hebben stappen gezet om de kwaliteit op orde te krijgen en ik zie ernaar uit om samen met het team de school verder te versterken.” 

 Supertrots 

Kim Weidemann kan zich straks volledig richten op de aansturing van vso Daaf Geluk. Kim: “Ik ben supertrots op het team van de Prof. Dr. Gunningschool. Zij hebben de veerkracht om steeds te blijven werken aan de kwaliteit van het onderwijs. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij de kwaliteit samen met Arjan verder zullen uitbouwen, zodat onze leerlingen aangehaakt blijven en mooie stappen kunnen maken voor hun toekomst.”